Meer informatie

Kweken  

Babys

De pop vervoert het nestmateriaal in haar snavel of tussen haar staartveren (alleen de Rosseicollies). Van het nestmateriaal wordt in de nestholte een meestal komvormig gebouwd. Als nestmateriaal kunnen verse (wilgen)takken gegeven worden.

Om de andere dag wordt er dan een ei gelegd. Deze zijn wit van kleur. Het popje legt gemiddeld 5 eieren die ze in ongeveer 23 dagen uitbroedt. Het popje broedt de eieren alleen uit. (uitzonderingen daar gelaten) Het mannetje is tijdens het broeden steeds in de nabijheid van het nest te vinden en voert regelmatig het popje op het nest.

Wat heb je nodig om te kweken?

Wanneer je gewoon huiskamer agapornissen hebt, heb je niet echt veel nodig.

-Zowiezo een nestkastje waarin de vogels zich kunnen terugtrekken om rustig te kunnen broeden.

-Wilgentakjes om kapot te kunnen maken om een nestje te maken.
Zodra de vogels niets met wilgentakjes doen, kun je ook houten knijpers, cocktailprikkers en lege wcrolletjes aanbieden.

-Sepia ( kalk ) voor goede eierschalen

-Eivoer / krachtvoer voor de evt. jonkies. Als de moederpop geen pellets krijgt, heeft zij ook wat extra krachtvoer nodig tijdens deze periode.

Verder gaat de natuur zijn gang wel! 

Waarschuwing!

Wij zijn voor natuurbroed en het verkopen van zelfstandige jonkies! Het is absoluut onzin dat jonge vogels die door hun ouders worden grootgebracht minder tam worden.

Natuurbroedjonkies zijn namelijk heel goed tam te maken. Daarbij komt ook nog, dat de kleine vogeltjes volledig gesocialiseerd worden, doordat de ouders hun jonkies zelf opvoeden. Dit betekend dus dat ze niet alleen mensen leren vertrouwen, maar ook goed met andere vogels leren omgaan. Door natuurbroedjonkies regelmatig uit het nestblokje te halen, en dus in de handen te nemen, worden ze net zo tam!

Bij deze methode loop je geen onnodige risico's die je met handopfok kunt hebben.
Handopfok is dus absoluut niet noodzakelijk, enkel in gevallen dat de ouders om welke reden dan ook het jong zelf niet meer voeren.

Tamme agapornissen hebben opvoeding nodig en GEEN papvoeding

Neem een kijkje bij ons op het forum om te zien hoe wij dit doen!

Copyright © 2008 - 2009 | Alle inhoud van deze website mag niet zonder toestemming van de beheerder worden gebruikt.